SKOP-Umjetnička organizacija

 

 

   

SKOP - SURADNJA    

 
 O NAMA  INDEX  PRODUKCIJE SURADNJA   KONTAKT  INBOX - web magazin
     

  

    SURADNJA SA  EAAF (European Association of Animation Film)
        

 

 

 

Umjetnička organizacija SKOP je u 2011.g. ostvarila suradnju sa Cartoon European Association of Animation Film (Europsko udruženje animiranog filma) sudjelujući na forumu i master programu u Minhenu u Njemačkoj.  Riječ je o prestižnom međunarodnom neprofitnom udruženju sa sjedištem u Bruxellesu čija je glavna djelatnost podržavanje europske industrije animacijskih umjetnosti. U skladu sa time Cartoon program već dvadeset godina uživa financijsku podršku MEDIA programa Europske unije za realizaciju svojih projekata koje se mogu sažeti u četiri točke:

 

 

1) Cartoon Masters – vrhunski trening seminari za europske profesionalce u području animacijskih umjetnosti, sa naglaskom na razvoj specijaliziranih vještina, međunarodne suradnje i razmjene.

 

2) Cartoon Forum – koprodukcijski forum za animirane (uglavnom televizijske) serije. Cartoon Forum se događa u rujnu svake godine bez određenog sjedišta (svake godine se održava u različitoj zemlji).

 

3) Cartoon Movie – koprodukcijski forum za dugometražne igrane animirane filmove, namijenjene uglavnom kino prikazivanju. Cartoon Movie se održava svakog ožujka u Lyonu, u Francuskoj.

 

4) Cartoon Connection  - novi program koji namjerava istražiti mogućnosti osnaživanja suradnje između EU i ne - EU animacijskih umjetnika.

 

 

     

 

 

     

U Minhenu smo pratili sljedeće teme: Produkcijski garancijski fond MEDIA (garancijski fond Europske unije u sklopu programa MEDIA 2010-2013); CROWDFUNDING (novi način financiranja filmova putem društvenih mreža); Avanture u razvoju (kako ideja postaje finalni scenarij); Koprodukcija sa Njemačkom (pravni okvir i procedure, posebice sa Bavarskom); Partnerstva sa industrijskim sektorom klasičnih i mobilnih video igara (Smartphones); Sugestivni i novi virtualni glumci na filmu (nove glumačke tehnike za potrebe realizacije virtualnih likova); Nove vrste filmskih promocija preko viralnog marketinga i društvenih mreža; Stručni primjeri animiranih filmova: «Mako Makako», “Bore” (španjolski animirani film za odrasle), “Čudovište u Parizu” (belgijsko-francuska koprodukcija), "Man Moon", "Rabinova mačka"….

 

Predstavnik Umjetničke organizacije SKOP u njemačkim Cartoon programima je bio voditelj Nenad Glavan i govorio je, tijekom diskusije, o mogućnostima  upotrebe Performance Capture tehnologije u animiranom live performansu.

  SURADNJA